Vse se vrača med dobrimi praksami iz vse Evrope

By
 In Image, Quote

Mestna občina Novo mesto je s predstavitvijo okoljevarstvene kampanje Vse se vrača sodelovala na zaključni mednarodni konferenci projekta WE-NET: Working for ENvironmentally Educated Towns (Prizadevanje za okoljsko izobražena mesta), ki se je odvijala v mestu Messagne (Brindisi) v Italiji, med 2. in 5. majem 2017. Dogodka smo se udeležili skupaj s predstavniki Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in Društva Novo mesto.

WE-NET: Working for ENvironmentally Educated Towns”, ki ga financira Evropska unija oz. program Evropa za državljane in ki ga vodi mestna občina Thiene, združuje dvanajst partnerjev iz desetih evropskih držav. Partner na projektu je tudi Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto. Projekt spodbuja recikliranje in selektivno sortiranje odpadkov v urbanem okolju z vzpostavitvijo mreže občin in združenj civilne družbe iz vse Evrope.

Namen zaključnega srečanja projekta je bila izmenjava izkušenj in dobrih praks vseh partnerjev pridobljenih tekom projekta ter povezovanje partnerjev in načrtovanje novih skupnih projektov na temo okoljsko izobraženih mest v prihodnosti. Konference se je udeležilo 10 partnerjev iz 7 držav, Slovenije, Francije, Belgije, Poljske, Portugalske, Italije in Srbije.

Partnerji so predstavili evropske programe, ki bi lahko podprli nadaljevanje projekta, pripravili priporočila na temo krožne ekonomije za EU politiko ter pripravili javni seminar, ki je predstavil vse dosežke projekta. Organizatorji so nam na terenu predstavili, kako se z ločevanjem odpadkov soočajo v njihovih lokalnih skupnostih in kakšen napredek so dosegli v zadnjih letih na tem področju.

Recommended Posts