VSE SE VRAČA
Radi imamo zeleno, ker daje zdravo zavetje našim mislim in dejanjem.
Novo mesto. Zeleno mesto.
VSE SE VRAČA
Zelena prihodnost se začne z odgovorno sedanjostjo.
Novo mesto. Zeleno mesto.
VSE SE VRAČA
Okolje je eno, vsem dodeljeno. Skrbimo zanj, da nam bo vračalo z dobrim.
Novo mesto. Zeleno mesto.

Kako lahko zberete zelene točke v jesenski knjižici?

1. Z družinskim izletom

Izkoristite topel jesenski dan za pohajkovanje po bližnjem hribu, s kolesom jo mahnite v naravo in se imejte super. Vašo odpravo ujemite na fotografiji, objavite na Facebooku in na njej označite tudi Facebook stran kampanje Vse se vrača (@vsesevraca). Če Facebooka ne uporabljate, lahko fotografijo posredujete na kabinet@novomesto.si in jo bomo na Facebook strani kampanje Vse se vrača za vas objavili mi. Eno zeleno točko prevzamete na sedežu Mestne občine Novo mesto, na Glavnem trgu 7 v Novem mestu.

2. S pripravo lokalne ozimnice

Pripravite ozimnico s pridelki iz domačega vrta ali obiščite lokalnega kmeta in se oskrbite z dobrotami za zimske pojedine. Svojo ozimnico objavite na Facebooku in na njej označite tudi Facebook stran kampanje Vse se vrača (@vsesevraca). Če Facebooka ne uporabljate, lahko fotografijo posredujete na kabinet@novomesto.si in jo bomo na Facebook strani kampanje Vse se vrača za vas objavili mi. Eno zeleno točko prevzamete na sedežu Mestne občine Novo mesto, na Glavnem trgu 7 v Novem mestu.

3. Z zbiranjem papirja ali stekla

Zberite 10 kg papirja ali 20 steklenic in jih dostavite v Zbirno-reciklažni center Komunale Novo mesto, na Podbevškovi ulici 12 v Novem mestu, kjer boste v zameno za zbrane odpadke dobili eno zeleno točko.

4. Z objavo fotografije ločevanja odpadkov na Facebooku

Pokažite, kako v vašem gospodinjstvu ločujete odpadke, fotografijo objavite na Facebooku in na njej označite tudi Facebook stran kampanje Vse se vrača (@vsesevraca). Če Facebooka ne uporabljate, lahko fotografijo posredujete na kabinet@novomesto.si in jo bomo na Facebook strani kampanje Vse se vrača za vas objavili mi. Eno zeleno točko prevzamete na sedežu Mestne občine Novo mesto, na Glavnem trgu 7 v Novem mestu.

5. Z ekološkim ustvarjanjem

Narišite risbico ali napišite kratek prispevek na temo varovanja okolja. Pošljite nam svoje izdelke na elektronski naslov: kabinet@novomesto.si ali na naslov Glavni trg 7, 8000 Novo mesto. Eno zeleno točko prevzamete na sedežu Mestne občine Novo mesto, na Glavnem trgu 7 v Novem mestu.

Pravila nagradne igre

Organizator nagradne igre Vse se vrača je Mestna občina Novo mesto.

Partnerja nagradne igre sta podjetji Komunala Novo mesto in Cerod. Sodelovanje v nagradni igri je prostovoljno. V zbiranju zelenih točk lahko sodeluje posameznik ali skupina, pri čemer velja, da je nosilec (imetnik knjižice za zbiranje zelenih točk) polnoletna oseba s stalnim prebivališčem v Mestni občini novo mesto. Za vsako opravljeno aktivnost, prevideno v aktualnem letnem času (zbiralnem obdobju) prejmete eno zeleno točko. Isto aktivnost lahko opravite večkrat, vsakič boste zanjo prejeli zeleno točko.

Ko zberete za vsak letni čas določeno število zelenih točk, lahko prevzamete nagrado. V nagradni igri lahko v vsakem letnem času (zbiralnem obdobju) sodelujete večkrat. Pri tem velja, da se zbrane zelene točke iz več knjižic ne seštevajo. Vsakič, ko v eni knjižici zberete predvideno število zelenih točk, lahko prevzamete predvideno nagrado. Nagrado lahko prevzamete do izteka zbiralnega obdobja oziroma do porabe zalog.

S sodelovanjem v nagradni igri organizatorjem dovoljujete zbiranje, obdelavo in hranjenje posredovanih osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP).

Koliko zbranih zelenih točk prinese nagrado?

V jesenskem zbiralnem obdobju je predvidenih pet nalog. Za vsako lahko zberete eno zeleno točko.

Za prevzem nagrade so dovolj že 3 zbrane zelene točke.

Zbrane zelene točke iz več posameznih knjižic se ne seštevajo.

Kam po nagrade?

Nagrade za zbrane zelene točke v jesenskem zbiralnem obdobju lahko prevzamete na dveh naslovih: na sedežu Mestne občine Novo mesto, na Glavnem trgu 7 v Novem mestu in v Zbiralno-reciklažnem centru Komunale Novo mesto, na Podbevškovi ulici 12 v Novem mestu. Nagrade lahko prevzamete med 30. septembrom in 31. decembrom 2016 oziroma do porabe zalog.

KNJIŽICA ZA ZBIRANJE NALEPK

Tukaj lahko natisnete knjižico za zbiranje jesenskih zelenih točk. Če vam odpiranje datoteke dela težave, najprej preverite ali imate na svojem računalniku nameščen ustrezen program

Nagrada

Nagrada, ki jo prejmete za zbrane zelene točke v jesenskem obdobju, je tale uporaben koš za ločevanje smeti. Koš je izdelan iz recikliranih plastenk in poliestra. V njem lahko na enostaven način zbiramo papir, steklo in plastiko, hkrati pa je koš tudi odličen pripomoček, ko na ločevanje smeti navajamo tudi najmlajše družinske člane. Koš je sestavljen iz treh odpornih vreč, ki so skupaj zlepljene z ježkom, zato jih lahko enostavno ločimo in čistimo.
Fotografija koša je simbolična.

KJE LAHKO PREVZAMETE NAGRADE ZA ZBRANE ZELENE TOČKE?