VSE SE VRAČA
Radi imamo zeleno, ker daje zdravo zavetje našim mislim in dejanjem.
Novo mesto. Zeleno mesto.
VSE SE VRAČA
Zelena prihodnost se začne z odgovorno sedanjostjo.
Novo mesto. Zeleno mesto.
VSE SE VRAČA
Okolje je eno, vsem dodeljeno. Skrbimo zanj, da nam bo vračalo z dobrim.
Novo mesto. Zeleno mesto.

Kako lahko zberete zelene točke v poletni knjižici?

1. Z družinskim izletom

Prepustite se čarom poletnega sonca in jo mahnite v naravo. Vaš potep ujemite na fotografiji, objavite na Facebooku in na njej označite tudi Facebook stran kampanje Vse se vrača (@vsesevraca). Če Facebooka ne uporabljate, lahko fotografijo posredujete na kabinet@novomesto,si in jo bomo na Facebook strani kampanje Vse se vrača za vas objavili mi. Zeleno točko prevzamete na rotovžu (Glavni trg 7).

2. Odpovejte se plastičnim vrečkam

Omislite si nakupovalne vrečke za večkratno uporabo, da bodo vaši nakupi odslej okolju prijazni. Fotografijo svoje nakupovalne vrečke objavite na Facebooku in na njej označite tudi Facebook stran kampanje Vse se vrača (@vsesevraca). Če Facebooka ne uporabljate, lahko fotografijo posredujete na kabinet@novomesto,si in jo bomo na Facebook strani kampanje Vse se vrača za vas objavili mi. Zeleno točko prevzamete na rotovžu (Glavni trg 7).

3. Zbiranje papirja ali stekla

Zberite 10 kg papirja ali 20 steklenic in jih dostavite v Zbirno-reciklažni center Komunale Novo mesto (Podbevškova ulica 12), kjer boste v zameno dobili zeleno točko.

4. Pridelki iz domačih vrtov

Če ste pomladi vrtnarili, boste poleti pobirali sadove. Fotografijo svojih pridelkov objavite na Facebooku in na njej označite tudi Facebook stran kampanje Vse se vrača (@vsesevraca). Če Facebooka ne uporabljate, lahko fotografijo posredujete na kabinet@novomesto,si in jo bomo na Facebook strani kampanje Vse se vrača za vas objavili mi. Zeleno točko prevzamete na rotovžu (Glavni trg 7).

5. Poletje na Krki

Reka Krka je odlična poletna osvežitev. Svoje aktivnosti na in ob reki Krki ovekovečite na fotografiji, ki jo objavite na Facebooku in na njej označite tudi Facebook stran kampanje Vse se vrača (@vsesevraca). Če Facebooka ne uporabljate, lahko fotografijo posredujete na kabinet@novomesto.si in jo bomo na Facebook strani kampanje Vse se vrača za vas objavili mi. Zeleno točko prevzamete na rotovžu (Glavni trg 7).

6. Zeleni dogodki

Poletje je čas številnih prireditev na prostem. Pripravili bomo nekaj okolju prijaznih ali pa jih bomo zaznali v naši bližini. Spremljajte naše objave na spletnih straneh, družbenih omrežjih in se nam pridružite na zelenih dogodkih. Udeležba na vsakem izmed dogodkov vam prinaša novo zeleno točko.

Pravila nagradne igre

Organizator nagradne igre Vse se vrača je Mestna občina Novo mesto.

Partnerja nagradne igre sta podjetji Komunala Novo mesto in Cerod. Sodelovanje v nagradni igri je prostovoljno. V zbiranju zelenih točk lahko sodeluje posameznik ali skupina, pri čemer velja, da je nosilec (imetnik knjižice za zbiranje zelenih točk) polnoletna oseba s stalnim prebivališčem v Mestni občini novo mesto. Za vsako opravljeno aktivnost, prevideno v aktualnem letnem času (zbiralnem obdobju) prejmete eno zeleno točko. Isto aktivnost lahko opravite večkrat, vsakič boste zanjo prejeli zeleno točko.

Ko zberete za vsak letni čas določeno število zelenih točk, lahko prevzamete nagrado. V nagradni igri lahko v vsakem letnem času (zbiralnem obdobju) sodelujete večkrat. Pri tem velja, da se zbrane zelene točke iz več knjižic ne seštevajo. Vsakič, ko v eni knjižici zberete predvideno število zelenih točk, lahko prevzamete predvideno nagrado. Nagrado lahko prevzamete do izteka zbiralnega obdobja oziroma do porabe zalog.

S sodelovanjem v nagradni igri organizatorjem dovoljujete zbiranje, obdelavo in hranjenje posredovanih osebnih podatkov skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP).

Koliko zbranih zelenih točk prinese nagrado?

V poletnem zbiralnem obdobju je predvidenih šest nalog. Za vsako lahko zberete eno zeleno točko.

Za prevzem nagrade so dovolj že 3 zbrane zelene točke.

Zbrane zelene točke iz več posameznih knjižic se ne seštevajo.

Kam po nagrade?

Nagrade za zbrane zelene točke v poletnem zbiralnem obdobju lahko prevzamete na dveh naslovih: na sedežu Mestne občine Novo mesto, na Glavnem trgu 7 v Novem mestu in v Zbiralno-reciklažnem centru Komunale Novo mesto, na Podbevškovi ulici 12 v Novem mestu. Nagrade lahko prevzamete med 30. septembrom in 31. decembrom 2016 oziroma do porabe zalog.

KNJIŽICA ZA ZBIRANJE NALEPK

Tukaj lahko natisnete knjižico za zbiranje poletnih zelenih točk. Če vam odpiranje datoteke dela težave, najprej preverite ali imate na svojem računalniku nameščen ustrezen program

Nagrada

Za poletno nagrada smo izbrali simpatične stekleničke z barvnimi pokrovčki, da bo osvežitev v vročih dnevih vedno pri roki. Poleg žeje boste z uporabo stekleničke pripomogli tudi k zmanjšanju količine odpadne embalaže.

KJE LAHKO PREVZAMETE NAGRADE ZA ZBRANE ZELENE TOČKE?