Udeležba na drugi letošnji Semenjavnici prinaša zeleno točko!

SEMENJAVNICA in PREDAVANJE: Zdravilne rastline, ki ne smejo manjkati v domači lekarni

S težavo pridete do kakovostnih avtohtonih semen starih sort, da bi si doma lahko pridelali lastno zdravo hrano? Imate doma ekološko pridelano presežno seme, manjka pa vam seme drugih rastlin? Potrebujete dodatno znanje na področju ekološke pridelave semen? Vse večja zaskrbljenost glede zagotavljanja varne in zdrave prehrane se odraža tudi v porastu zanimanja za lastno pridelavo hrane, ki je lokalnega izvora in ni gensko spremenjena. Zdravo hrano lahko pridelamo tudi sami, in sicer tako, da začnemo za pridelavo uporabljati urbane prostore in površine in s tem dosegamo tudi večjo samooskrbo v lokalni skupnosti.

Letošnja sezona lastne pridelave hrane se začenja, zato presežek semen in sadik prinesite s sabo in jih izmenjajte na Semenjavnici. Poleg izmenjave semen bo potekalo tudi predavanje z naslovom »Zdravilne rastline, ki ne smejo manjkati v domači lekarni«. Predaval bo Robi Mesojednik. Po izobrazbi je predavatelj kemik, pomaga pa tudi domači ekološki kmetiji Rokič-Mesojednik, kjer obdeluje zeliščni vrt, na katerem ima zasejanih preko 50 zdravilnih rastlin. Kot dober poznavalec zdravilnih rastlin tako po profesiji in kot praktik nam bo predstavil zdravilne rastline, ki ne smejo manjkati v nobeni domači lekarni. Podal nam bo opis zdravilnih rastlin in naravnih spojin, njihovo učinkovanje, sestavo, zanimivosti ter nasvete za uporabo. S seboj bo prinesel tudi posušene zdravilne rastline, tako da bo možen tudi nakup.

Z nami bo tudi edina ekološka semenarska hiša v Sloveniji AMARANT.

PROGRAM:
od 17. do 18. ure: Izmenjava semen in sadik – Semenjavnica
od 18. do 20. ure: Predavanje, Robi Mesojednik »Zdravilne rastline, ki ne smejo manjkati v domači lekarni«

Dogodek je del kampanje Vse se vrača. Udeležba na dogodku prinaša zeleno točko!

Organizatorji: Združenje za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine, Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto – Regijski NVO center in Društvo Ajda Dolenjska v sodelovanju s Hostlom Situla in Mestno občino Novo mesto

Recent Posts